01 August 2010

mencarut2!!

next week da comp. comp ape??pochos poem+choral speaking+sketch. tapi majoriti wat cam tuuuut! xmo bagi k'jasama. hello!!klu kau tak bg k'jasama n tak libatkan markah org lain xpe la. ni x. kau libatkan markah aku! aku tak nak amek klas bi banyak2! ak da terer bi! hahahaha! itu tipu je!

50% markah final nnt lect amek dr markah pochos ni. klu terok mknenye terok la IE (intensive english) ak nnt.dah r markah lulus 60%. amacam? agak2 aku kene amek IE2 or bleh dlpt EFB1 (english for business) of EFB2??

hope sgt dpt EFB2 trus. so final sem nnt bleh trus wat EFB3. nnt aku tak payah la nak kene tambah lagi satu sem semata2 nak amek paper EFB3. tapi kalau dah cam ni la perangai sesetengah dak2 pochos group aku, aku tak rasa aku dapat further EFB2 trus. ntah2 EFB1 pon xdapat.



tu IE punye class. ni ade lg 1 class. class BK(book keeping)/akaun. lect devide kitorang ni into group. kene campo dak yg ada basic account dgn budak yg xde basic account. ak egt lg sng r nak blaja cam tu. rupenye hampeh! aku dapat budak yg ade basic account yg tak reti nak ngaja. halah! kot ye pon xpyh la nak aja aku samapi t'jerit2. macam la kau nak aja satu kelas. aku tau la aku ni xpenah tau apa2 pasal account. tp xpayah la nak belagak sangat! dah la ajar ajaran sesat. ish!

"ish! akak ni lembap la!"budak poyo tu cakap kat aku. dlm ati ni sabo je sebab nak blaja. tp sabo dah xberapa nak sabo dah sekarang ni. hoi! ko sendiri panggil aku akak. jage sket bahasa bila ckp ngn org lain. aku tak suruh kau tabik spring kat aku tp jaga sket bahasa tu.

kau baru SEKALI ajar aku pasal bende tu kau trus rasa aku bleh paham. bg beginner cam aku ni ssh la sket nak paham pasal natang2 tu sume. tak boleh ke saba sket klu ngaja orang. mase mule2 dorang kasi group sebok nak masuk group aku. dah la kelang kabut je. ish!



*cam ade bende lain je ak nak cite...nanti lah..will be continue. :)

2 comments:

  1. sabo jela...starting je tu...next sem ok r nnt...

    ReplyDelete
  2. tq en.kiddo..nga sabo le ni..klu x memang dah lame kene ketuk mamat gemok pendek tu...hope next sem xsatu kelas ngan dak yg cam tu...

    ReplyDelete