06 January 2010

selama 2009

aduhai. dah masuk tahun barulah. bertambah lagi umur. taun 2009 dah lepas. banyak betul dugaan sepanjang 2009. macam-macam yang jadi. mula rasa malas nak study. rasa macam dah give-up. rasa macam nak quit dari kolej pon ada jugak.

aku nak cube refresh apa yang dah jadi sepanjang 2009. masuk je tahun baru 2009 dah mula dengan kebosanan. terpaksa sambut new year sorang-sorang kat kolej. housemate sume keluar. masih belom lagi ada peluang nak celebrate new year. bukannya tak nak. tapi takut. ye lah. malam new year la polis sebok wat road block. pgawai2 jbatan agama Islam pon sebok terjah merata-rata tempat. so, duduk rumah lg slamat. tapi..BOSAN!!

apa yang dah jadi sepanjang januari 2009 eh? erm.. dah lupa la. mula sem baru. mula berazam tak mau ponteng2 class lg. tapi hampeh! kejap je tahan. lepas 2 start ponteng balik. kesannya result jatuh.

februari 2009.. erm. ha! 14ffebruari g tengok cerita upin n ipin. dengan housemate n ngan exboyfie slh sorang housemate aku. best jgk kalua time valentine. tgk couple yg b'sepah2. dari budak2 sampai la orang tua2. sweet btul tgk dorang. time ni la rmai pompuan happy. dapat bunga segala bagai. yg laki plak sakit kepala nk bali present tuk awek. mane taknye harga bunga, teddy bear naik mendadak sbb valentine. eh! macam dah lari tajuk je kan? yg aku xboleh lupa tu la kali pertama aku duduk seat dpn skali dlm panggung. huh! sakit tengkuk okeh! tobat xmo dok seat dpn skali kalu g tgk wayang.

march 2009?? birthday adik aku on 3rd march. birthday bestfriend ak on 4th march. rasenye macam xde pape je masa bln 3 ni. oh ya! g PD ngan yana, dayana, fawra, nurul, aimi, brian, aqim, cliff, n apeez! wah! best tu mmg best. tp xpasal2 kena saman. kena saman sbb kitorang wat khemah, wat 2 unggun api, n wat ampaian kat pokok. 1 kesalahan kena rm500. wow! mahal gila kan?tp nseb bek la dpt discount. 2 pon kene rm500. sape yg saman? PENGUATKUASA! dorang ni saman orang tapi perangai dorang sendiri cam tuuut!! ok cam ni. dorang saman sbb ktorang sepah2 area pntai. tp ada slh sorang antara PENGUATKUASA tu yg matikan puntung rokok kat pokok! nak tegur org pon agak2 la. xpyh la nk tnjuk taiko lah kononnya. dorang ingat dorang berkuasa sangat? huh!

april 2009..erm. bulan ni la dugaan yang paling besar pd aku. aku n apeez eksiden. ak da penah cerita psl eksiden ni kat entry yg lepas. die punya sakit bkn men lg. Tuhan je yg tau. disebabkan eksiden 2 aku n apeez t'paksa differ semester campai bulan 7. fuh! sengsara jugak lah. selama differ tu la kitorang tak jumpa. klu jumpa pon sbb ade hal. nak setelkan hal eksiden 2 tu pon ibu yg temankan. yg ak paling xboleh lupa psl eksiden tu kat kereta. mmg bukan kereta aku tapi cam da syg plak kat kereta tu. insurans kata kereta tu total lost! bmkna kereta tu akn dlupuskan. punya lah sedih. kereta tu dah banyak berkhidmat tuk aku. eceh! cerita cam kereta tu aku yg punya plak kan. hehe. entah macam mana insurans bleh claim tuk repair. huh! lega.. tp kos dia tinggi jgk la. xpe lah asalkan kereta n apeez selamat.

mei, jun, julai 2009. duduk rumah je. bosan gila! possible ke nk jln2 dengan kaki yg berbalut? jln sikit pon dah sakit. bln pertama aku differ family aku lyn aku cam raja! hahaha! yela.. aku kan sakit. padahal tulang aku ni crack sikit je. injury len kat perut n chest. 2 pon lebam je sbb seat belt. nk mkn ada orang mskkan. nk mnd pon de orang tolong. sakit sikit de je org yg care. cuba klu aku tgh ok. xde sakit yg serious ada dorang nk lyn aku macam tu? hampeh!
tp xde la lama mana dorang layan aku macam tu. masuk bulan ke-2 da start jadi bibik kat rumah. kemas rumah. masak. menjait. jd body guard ibu. kena ikut je la mana ibu nak pegi. kalu duduk kat rumah je bosan pulak! tp still xbleh jalan lama2. xbleh duduk lama2. n start bln mei aku mula cuba-cuba nak driving. trauma eksiden tu ada lg. walaupon bukan aku yg drive masa eksiden tu tp aku still rasa cam seram je nak driving. ibu yg paksa aku driving! menggigill pgg stering. macam baru 1st time driving plak.
ha!17th may! sama je ngan taun lps punya 17th may. xdpt nk celebrate bday apeez. huh! ada je halangan nak celebrate birthday dia. dpt kasi present je. 2 pon present murah. huhu
29th june..bday ayah. wat surprise celebration!!hehe..ngan pak cik n family..
julai 2009..start sem baru. smangat baru. still azam yg sama setiap sem. xmo ponteng2 lagi. tapi hampeh! sama je. haha!!ibu da bebel2. ckp jgn ponteng2 dah. result da mkin trun.

ogos2009.. kelahiran owhonda chikakwoikremagbadu as-siddiq! aku plak yg excited lebih2. hehehe. 31st august. xcelebrate jgk. dok rumah je rasenye.

sept 2009..raya!! masa raya ni pon bnyk gak dugaan. bleh pulak kereta rosak. adoiyai! nk pnjam kereta pak cik tapi die bleh pulak kasi org len pakai kereta die. hangen sket la..

oct 2009..bday ibu! tp xcelebrate pon. ayah jnj nk celebrate skali ngan bdak aku. ibu n ayah start cr kontraktor tuk wat renovation rumah yg kat rawang tu. dah dpt kontraktor. melayu. niat nak tolong bngsa sendiri. tapi hampeh! konon je janji siap b4 krismas. xciap jgk! lembab susu!!

nov 2009..my bday! dr pe yg ayah janji nak celebrate bday ibu skali ngn bday ak tp xjadi. sebab rumah banjir plak! adeh! penat gila kemas rumah. huh!! tunggu jgk sampai akhir bulan kot2 de yg nk celebrate bday aku. tapi haram! xde pon. harapan je la. tp still dpt adiah okeh! apeez kasi handphone. teruja! hsemate de jgk kasi hadiah. rahsiaa...hahaha

dec 2009..anniversary yg ke 2 taun ngan apeez. hehe. celebrate ke?nope. :'( da order adiah. tp xsampai2 lg! hangen tul. sepatutnye pindah rawang on 25 dec. tp rumah xciap renovate lg. sengal!! dah la buat keje cam haram. org mintak lain dia buat lain. orang xmintak pandai2 tambah! hish!! total cost renovate?? da nk sme ngan hrga rumah. kate je dpt murah kalau wat ngan kontraktor melayu. tp sama je. baik amek cina. kalu mahal pon xkesah sgt aslkan keje dorang kemas. n perangai dorang kalau xbleh buat diorang akan bg tau xbleh buat. kalau melayu sumenye boleh buat. tp org cakap lain dia buat lain! xkan xpaham bahasa melayu kot??
dapat adik baru!!(17december2009). aku dah cerita kat entry ahli keluarga baru.



*berpino biji mato. dah la tak buleh nak tido! esok pagi de class kul 8 plak tu. adoiyai!

2 comments: